X

Czego szukasz?

Przepis
Różne przepisyŚniadania

Pasta jajeczna z tuńczykiem i koperkiem

U nas w domu bardzo często przygotowujemy pasty kanapkowe. Czasem są to smarowidła wegańskie, czasem mięsne, ale najczęściej wybieramy te na bazie jajek na twardo. Ostatnio triumfy na naszym stole święci pasta jajeczna z tuńczykiem i koperkiem. Prosta w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników. Bez wątpienia można ją przygotować dosłownie w piętnaście minut.

Pasta jajeczna z tuńczykiem i koperkiem – Przepis krok po kroku

Składniki:

  • 4 jajka na twardo, rozmiar „L”
  • 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej 170 g
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu stołowego Roleski
  • sól, czarny pieprz
  • do dekoracji: np. krążki czerwonej cebuli, kostka ogórka, czerwony pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka ugotowane na twardo przełóż do miski, następnie rozgnieć widelcem. Dodaj tuńczyka odsączonego z zalewy, posiekany koperek, majonez. Wymieszaj wszystkie składniki, na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.

Krok 2:

Pastę podaje na ciemnym żytnim pieczywie z dodatkiem czerwonej cebuli, świeżego ogórka pokrojonego w kostkę i pokruszonego czerwonego pieprzu.

Pasta jajeczna z tuńczykiem i koperkiem możesz wzbogacić o inne ulubione dodatki. Od siebie mogę zaproponować: kapary, ogórek, kiszony, kukurydzę lub zielony groszek. Wszystko zależy co masz aktualnie w lodówce, lub na co masz w danym momencie ochotę.

Czasami zwyczajnie brakuje mi pomysłów na smakowite śniadania. Wstaje rano zaglądam do lodówki a w głowie pustka. Jak widzicie, takie przypadki zdarzają się również zawodowcom. Przypominam sobie wtedy o niezliczonych przepisach na pasty kanapkowe i sięgam po któryś z wielu wariantów: warzywne, mięsne etc.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych śniadań znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również