X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Pierś z indyka grillowana

Składniki

  • 800 g piersi indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • olej
  • sól, grubo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Z piersi indyka wykrajamy grube plastry – nie zbijamy, by nie kaleczyć mięsa. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę, w której trzymamy mięso minimum 2 godziny. Mięso wyjmujemy, układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 5 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę smarujemy kotlety pozostałą bejcą. Przed podaniem możemy posypać świeżymi ziołami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również