X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 16 dużych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Z umytych i oczyszczonych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane nóżki pieczarek, roztarty z odrobiną soli czosnek i na końcu natkę pietruszki i tartą bułkę. Farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i studzimy. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy je w rozgrzanym do 140° piekarniku. Pieczemy około 20 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również