X

Czego szukasz?

Przepis
Warzywa faszerowane

Pomidory faszerowane serem owczym – 1

Składniki

  • 8 dużych, dojrzałych pomidorów
  • 400 g bryndzy
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek tartej bułki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka oleju
  • po1 łyżeczce: świeżej, posiekanej bazylii i pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, ścinamy im czapeczki i wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem. Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli, mieszamy z bryndzą, pokrojonymi w drobną kostkę czapeczkami, bułką tartą i ziołami. Układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym, posmarowanym masłem. Skrapiamy olejem i sokiem z przetartych wydrążonych środków pomidorów. Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200ºC.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również