Grzane piwo z żółtkiem

Składniki:
  • 500-600 ml jasnego piwa
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 4 goździki
  • szczypta cynamonu
Sposób przyrządzania:
Wlewamy piwo do rondelka i wolno podgrzewamy. Wrzucamy cynamon i goździki. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Wlewamy krem do gorącego piwa dokładnie mieszamy, aż piwo zgęstnieje, nie gotujemy! Napój podajemy gorący.
Autor:
Maciej Kuroń
Data dodania:
2007-03-23
Dział:
Przepisy Macieja
Grupa:
Bezmięsne
Kategoria:
Napoje alkoholowe
Przepisy na zimę
Komentarze do tego przepisu:
~kasia @ 2008-03-30
zgodnie z obietnica przesyłam przepis na piwo

pozdrawiam.Kasia
~karol @ 2007-12-01
dobre ale ja bym dodał jeszcze łyżkę miodu do piwka i wtedy jest jeszcze lepsze :D
~Ann&Bett @ 2007-09-18
Mamy problem z utarciem żółtek do białości :DDD Ale wierzymy, że damy radę
ziuk @ 2007-07-11
Uff. to prawda. Lato w pełni a grzaniec i tak smakuje! Niestety
Skomentuj przepis
Autor: *
E-mail:
Treść: *
wyślij
* - pola wymagane