Boczek gotowany

Składniki:
  • 500 g wędzonego boczku
  • pęczek włoszczyzny
  • 2 cebule
  • 1 główka czosnku
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • liść laurowy, 6 ziaren ziela angielskiego i 1 goździk
Sposób przyrządzania:
Włoszczyznę obieramy, myjemy i gotujemy, gdy zacznie wrzeć dodajemy boczek, tak, żeby cały był zanurzony. Na początku gotowania dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, główkę czosnku i pozostałe składniki. Gotujemy aż do miękkości. Studzimy w wywarze, następnie osączamy i kroimy w cienkie plastry. Taki boczek najsmaczniejszy jest z chrzanem.
Autor:
Maciej Kuroń
Data dodania:
2007-02-12
Dział:
Przepisy Macieja
Grupa:
Mięsne
Kategoria:
Przekąski na zimno
Wieprzowina
Komentarze mogą dodawać tylko zarejestrowani i zalogowani użytkownicy.