Krokiety z mięsem

Składniki:
  • 8 naleśników (szukaj w dziale poświęconym naleśnikom)
Farsz
  • 250 g gotowanego lub pieczonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 mała bułka
  • 40 g masła
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz
Do panierowania
  • 1 jajko
  • 100 g tartej bułki
  • olej
Sposób przyrządzania:
Mięso mielimy w maszynce, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajo i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowane naleśniki smarujemy farszem, dwa boki zakładamy i zwijamy w rulon. Maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w tartej bułce i smażymy z wszystkich stron na rumiano. Można przygotować krokiety z innym farszem np.: z suszonych grzybów, wątróbki, ryb itp.
Autor:
Maciej Kuroń
Data dodania:
2007-02-15
Dział:
Przepisy Macieja
Grupa:
Bezmięsne
Kategoria:
Przekąski na ciepło
Komentarze do tego przepisu:
~jasio @ 2008-09-15
podsmażamy na nim cebulę
~kasia @ 2008-09-15
Witam.Do czego jest potrzebne masło?
~elo, elo @ 2008-09-01
Krokiety z mięsem w kategorii 'Bezmięsne' :D
Komentarze mogą dodawać tylko zarejestrowani i zalogowani użytkownicy.