Sznycle z indyka

Składniki:
  • 750 g piersi indyka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku, 2 łyżki soku z cytryny
  • po 1 łyżeczce: majeranku i tymianku
  • 2 jajka
  • mąka, tarta bułka
  • olej, sól, pieprz
  • koneserom polecam 4 łyżki utartego ostrego sera, najlepiej oscypka
  • cytryna do przybrania
Sposób przyrządzania:
Pierś indyka kroimy na plastry, lekko zbijamy wilgotnym tłuczkiem. Z sosu sojowego, oleju, soku z cytryny, posiekanego czosnku i przypraw robimy marynatę, którą smarujemy sznycle z obu stron i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie panierujemy je w mące, rozbełtanych jajach i tartej bułce, którą możemy wymieszać pół na pół z tartym serem. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż do zarumienienia. Podajemy przybrane cząstkami cytryny.
Autor:
Maciej Kuroń
Data dodania:
2007-02-19
Dział:
Przepisy Macieja
Grupa:
Mięsne
Kategoria:
Drób
Komentarze do tego przepisu:
Wspaniale , mieciutkie sznycle, pyszna marynata, Dziekuje za przepis.
Skomentuj przepis
Autor: *
E-mail:
Treść: *
wyślij
* - pola wymagane