Pulpety wieprzowe

Składniki:
  • 750 g mielonego mięsa
  • 2 jajka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki: mielone mięso, tartą bułkę, jaja i przyprawy. Wyrabiamy rękami na jednolitą masę, formujemy okrągłe pulpety, które gotujemy w wodzie lub wywarze około 5 minut. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową, a z wywaru przyrządzamy sos. Podajemy pulpety z sosem.
Autor:
Maciej Kuroń
Data dodania:
2007-02-19
Dział:
Przepisy Macieja
Grupa:
Mięsne
Kategoria:
Wieprzowina
Komentarze do tego przepisu:
mariolek @ 2008-12-01
latwe i bardzo dobre
Skomentuj przepis
Autor: *
E-mail:
Treść: *
wyślij
* - pola wymagane